The Taste Of Paradise- Macarons!

 photo macaron1.jpg


The most fashionable sweet nowadays is no doubt the Macaron! Loved by every fashion blogger, served at almost every showroom with champagne, ate many times by Blair Waldorf from Gossip girl (do you remember that cute episode when Chuck went to Paris just to buy her favorite Macarons?). Paris is famous for its Macarons and its special beautiful shops for it! Many people mistake the macaron with macaroon- the macacOOn is another sweet, way different from the beautiful pieces of heaven. When I first tasted a Macaron it was with blueberries (I adore them) and I was really making the sound "mmmmm" while eating it. The Macaron is very sweet. I'm a person who loves sweets, chocolate and etc. I can eat a lot of them, but I can say that two or three of these beautiful sweets are enough!

Well, let me tell you a bit of history.
The Macaron cookie was actually born in Italy, introduced by the chef of Catherine de Medicis in 1533 at the time of her marriage to Duc d'Orleans who became the king of France in 1547 as Henry II. The first Macarons were simple cookies, made of almond powder, sugar and egg whites. Many towns throughout France have their own prized tale surrounding this delicacy. Only at the beginning of the 20th century did the Macaron become a "double-decker" affair. Pierre Desfontaines, the grandson of Louis Ernest Laduree (Laduree pastry and salon de the, rue Royale in Paris) had the idea to fill them with a "chocolate panache" and to stick them together.
Since then, French Macaron cookies have been nationally acclaimed in France and remain the best-selling cookie in pastry retail stores.


Най-модерният сладкиш без съмнение е Макарон! Обичан от всеки моден блогър, поднасян на почти всеки шоурум заедно с шампанско, яден много пъти от Блеър Уолдорф в Клюкарката (помните ли сладката серия, когато Чък отиде специално до Париж, за да купи от любимите й Макарони?). Париж е известен със своите Макарони и специалните магазинчета за тях. Много хора бъркат "macaron" с "macaroon"- macarООn е друг сладкиш, много по-различен от райските хапки. Когато опитах Макарон за първи път беше с боровинки (обожавам ги) и наистина издавах звука "ммммм" през цялото време, докато го ядох! Макаронът е доста сладък. Аз съм човек, който обожава сладко, шоколад и т.н. мога да ям сериозни количества сладко, но трябва да призная, че 2-3 Макарона са напълно достатъчни!

Нека ви разкажа малко история.
Макаронът всъщост произлиза от Италия, представен от главния готвач на Катерина ди Медичи през 1533 по време на брака й с Дюк Д'Орлеанс, който става крал на Франция през 1547 като Хенри втори. Първите Макарони били обикновени сладки направени от бадемово брашно, захар и белтъци. Много градове около Франция имат собствена ценна история около този деликатес. В началото на 20ти век Макаронът се превръща в "двоен сладкиш". Пиер Десфонтен, внукът на Луи Ърнест Ладюре (сладкарницата на Ладюре, улица Royale, Париж) решил да ги намаже с шоколадов пълнеж и да ги залепи по две. От тогава, Макароните са признати за френски и си остават най-продаваните сладки във всяка парижка сладкарница.   


 photo super-bowl-macarons.jpg
 photo laduree1.jpg
Laudree pastry in Paris; сладкарницата Ладюре в Париж
 photo Macarons-il-dolce-francese-che-fa-impazzire-gli-Italiani.jpg
 photo les-macarons-laduree-socle-de-la-renommee-de-la-maison.jpg
 photo macarons-1.jpg