Златна игла 2014

 photo 2_Zlatnaigla2013_zps2ebd719f.jpg
Носителите на Златна игла 2013
София Борисова, стилист Капанов, Николай Божилов и Костадин Кръстев-Коко (от ляво на дясно)

На 26-ти март, за пореден 20-ти път ще се проведе модно събитие, което се е превърнало в уважавана традиция, а именно годишни модни награди "Златна игла 2014" на Академията за мода. Събитието ще се състои в хотел Рамада, където ще се проведе гала-вечер и ревю-спектакъл. 

За разлика от предишни години, този път имената на новите носители на Златната игла до последно ще бъдат пазени в тайна. Те ще бъдат съобщени за пръв път на официалната церемония в присъствието на стотици ВИП гости и десетки представители на медиите. За големите призове вече гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас с председател проф. Любомир Стойков. Преди тяхното обявяване и представянето на победителите със самостоятелни ревюта, ще се състои грандиозен и красив моден спектакъл. В него своите най-нови произведения ще покажат изтъкнати наши и чуждестранни дизайнери, както и модни къщи

Ревю-спектакълът ще открие София Борисова – миналогодишната носителка на две златни игли в категориите „Дизайнер на годината” и „Модна къща на годината” за Romantika Fashion. Свои колекции ще покажат също и други носители на голямата награда – Жана Жекова и Запрян Маринов. Участие ще вземат още „Агресор”, VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, 134 Design с дизайнер Кристина Несторова, очилата KWIAT, бижутата FREYWILLE, Стоян Радичев и Paloma Fashion.

Академията за мода ще връчи Златна игла в пет категории: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер” и „Моден гримьор”. 

По повод на модното събитие проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: ”Минаха вече 20 години от първото връчване на Златна игла. Този факт показва, че въпреки кризата, българската мода е качествена и професионална, а българските лайфстайл и модни журналисти са добре подготвени и отговорни. Новото в тазгодишните призове е, че след известно прекъсване се възобновява връчването на награда за моден грим и че имената на победителите няма да бъдат съобщавани предварително на пресконференция, а ще бъдат изненада – вярвам – положителна, за публиката и за всички ценители на добрия стил и вкус. Има и други новини, но за тях – по-късно...”.

Водещи на гала-вечерта ще бъдат очарователните актриси Гергана Стоянова и Елен Колева, а манекенската постановка е на Амалия Тинчева. Статуетката „Златна игла” по традиция е дело на българския бижутер Анжело Красини.

 photo 1_ProfLubomirStykov_zpsdb2e0aba.jpg
Проф. Любомир Стойков- председател на Академията за мода
Снимки: Божидар Марков / От игла до конец

This post is about the annual fashion awards in Bulgaria, sorry foreigner people :)